9/11/13

Yeni iPhonelardaki Yenilikler ve Eksik Kalan Yonleri



Yeni iPhone'lar yeni özellikleri ile karsimizda. Bu ozelliklerin bazıları gercekden muhtesem, bazilari ise gercekden de gereksiz...

Genel olarak, Apple'ın yeni iPhone’u almaya deger. Şirket, uzun süredir başarı ile yaptıgi yuksek tasarım ve kullanım kolaylığıni bozmadan anlamlı teknolojiler eklemeyi başardı . Ama her konferenasda yaptigi gibi Apple bu sefer de  beklenilen bazi ozellikleri urunlere dahil etmeyerek teknoloji hayranlarina hayal kirikligi yasatti.
Olumlu degisiklikler:

Dokunmatik ID (Touch ID): parmak izi tarayıcı iPhone 5S ile birlikte gelen en önemli ilave oldu. Ev düğmesini bir sensore cevirip, iPhone kilidini açmaya olanak saglayacak. Ama aynı zamanda iPhone’daki herhangi bir uygulama ya da online hizmet için bir şifre yerine kullanılabilir. Bu Sensör dizaynin kullanim alanlarindan sadece kucuk bir kismi simdilik. Apple bu teknolojisini cok daha degisik yerlerde de kullanmayi planliyor.

M7 İşlemci (M7 Processor) :iPhone 5S ivme (accelerometer), pusula (compass) ve jiroskop (gyroscopeivme) sensörlerine kendi özel " M7 " işlemcilerini veriyor . Bu ilk bakışta ilginç görünmüyor olabilir. Sadece Google'ın Motorola Moto X’de kullandigi bir teknik bu. Amaci, GPS sensoru kullanan uygulamalarin, telefonun pilini kullanmasini en aza indirmek. M7’nin  kullanılabileceğini birçok gelecek olasılıklar da var .

Kamera : Apple her yil telefonlarda kullanilan kameralari iyilestirerek, telefondaki kameralarin degerini anladigini bizlere yansitiyor.  Çift LED flaşli yeni kamera ile karanlık ortamlarda beyaz dengesi ve renk doğruluğu artıracak. Yeni sensörü piyasadaki en iyi akıllı telefon kameraları ile yarisacak gucte.

iPhone 5C Renkler : Daha fazla renk anlamsız görünebilir, ancak iPhone 5C ve onun çok renkli olmasi oldukça iyi görünüyor. Şimdi sokaklarda iPhone kullanıcıları görünce en azından , hepimiz de biraz daha görsel uyarı olacak .


Keske daha iyi olsaydi dediklerim:

Pil Ömrü : Pil teknolojisi hala radikal yenilikler istiyor. Işlemci , kamera ve GPS sensörlerin neler yapabileceğinin onundeki en buyuk sınırı pil ömrünun yetersizligi. Apple'ın M7 işlemcisini kullanarak daha verimli halegetirmeye calisigi yeni iPhone 5S’in pili bile hala sadece bir iş günü boyunca sürer . Buna karsi Moto X’in kolaylıkla 24 ila 36 saat sürebilir pili bulunmakta. Bakalim Apple bu sorununu nasil giderecek.

Ayni Siri : Apple yeni iOS olan iOS 7’yi 2013 Haziran ayında tanıtti. Yeni iPhonelarda kullanilan yeni Siri’ye hicbir yeni ilave yapmayan Apple sinifta kaldi.

iOS Oyun : iOS en iyi mobil oyun platformu olmasa da, kullanim acisindan kesinlikle en önemli olani. Harici kumandalarin kullanilamamasi ya da Apple TV’nin hala oyun geliştiriciler için açik  olmamasi hayal kirici .

Siyah iPhone 5S: Yeni Altın ve Gri iPhone 5S modelleri fena degiller. Ama Kayrak / Siyah modelleri hayal kırıklığı yaratıyor. " Uzay Gri " geçen yıl cikan siyah modeli ile karsilastirildiginda aynı şık, sinsi  görünümu sunmuyor .

0 Yorumlar / Comments:

 

Tolun Ozarslan | Yazilim Testi | Bira İçer misin? | Yazılım Ortağı | Mutluluk İçin